Főoldal| A projekt bemutatása| Letölthető dokumentumok| Vendégkönyv
FacebookGoogle +

Értékleltár - Természeti örökségünk

A Rábcatorok térség gazdag természeti környezetében elsősorban vizes élőhelyek találhatóak: tavak, folyók, holtágak, mocsaras területek, ligeterdők, amelyeket különleges, látványos növény- és állatvilág jellemzi.
A térségi szintű természeti értékek összegyűjtése a települések aktív részvételével történt. Ezt követően a térség képviselői és lakosai közreműködésével négy műhelytalálkozóra is sor került, amelyek eredményeként elkészült értéktár később a térségi fejlesztések alapjául szolgálhat.
Az értékek közvetítésének további keretet ad majd az a később kiadásra kerülő közös kiadvány, amely a Rábcatorok térség épített és természeti örökségét mutatja be. Ezáltal a helyben lakók közelebb kerülnek környezetük értékeihez, kötődésük erősödik a térséghez, az idelátogatók pedig hasznos, értékalapú kalauzt kaphatnak kézhez kirándulásukhoz.

Javasoljuk, látogassa meg interaktív oldalunkat is (http://rabcatorok.interaktiv.pannonhelyitermek.hu/), ahol az épített, természeti és szellemi kulturális örökség témaköreiben bővebb információt találhat.
Ismerkedjen meg a térséggel, a települések vagy a témaút menüpontnál tekintse meg a "Múlttal a jövőért" projekt keretében elkészült filmet, kiadványokat, amelyek a térség épített, természeti és szellemi kulturális örökségeit mutatják be.

Tölgyfa

Rábcakapi

A templom épülete mellett található.

Tölgyfa

Cakóháza, Fő utca 24.

A volt iskolánál található egy tölgyfa, amit története szerint Erzsébet királyné (Sissi) ültettett, ...

Töllősi-erdei égeres nyírláp

Lébény

Látogatható egész évben!

Tőzeg-tavak

Kóny

A település határában 250 hektárnyi terület tárvédelmi körzet, a Fertő – Hanság Nemzeti Park része. ...

Vadgesztenyefasor

Győrsövényház

A vadgesztenyefasor pontos ültetési ideje nem ismert, legalább 100 éves. A volt Fricke-kúriához, a j...

Vizisípálya

Ikrény

A tóban vizisíelési és fürdési lehetőség is biztosított.

találat/oldal