Főoldal| A projekt bemutatása| Letölthető dokumentumok| Vendégkönyv
FacebookGoogle +

Helyi termék előállítók

A Rábcatorok térsége gazdag helyi termékekben. A hagyományos recept alapján előállított lekvártól a kézműves sajtokig széles a paletta. Az együttműködésre azonban szükség van, bármilyen jó is egy termék minősége. „Jó bornak is kell a cégér!” – mondja a közmondás. A termék-előállítók összefogásának elősegítésére fórumokat szerveztünk a térségben Kunsziget, Rábcakapi, Mecsér és Koroncó településeken. A fórumsorozat célja a termelők közötti kapcsolatok erősítése, a helyi termékekkel kapcsolatos ismeretek átadása. A rendezvények keretében a résztvevők ismereteket szerezhettek magáról a „Múlttal a jövőért” című projekt célkitűzéseiről, továbbá a termék előállítással kapcsolatos jogszabályi keretekről, helyi termelői piacok létesítéséről, illetve a piacon történő értékesítés feltételeiről.

Február 14-től március 28-ig tart az a képzés, mely során a térség jelenleg is működő, illetve jövendő termék-előállítói naprakész tudáshoz juthatnak. A képzés témái között szerepel:

-          az őstermelői, kistermelői lét jogszabályi hátterének megismerése,

-          az adózási ismeretek elsajátítása,

-          termelői piacon történő árusítás keretfeltételeinek megismerése,

-          jó gyakorlatok tanulmányozása (tantermi és helyszíni gyakorlat egyaránt),

-          helyi termék védjegyezési eljárás,

-          minőségbiztosítás,

-          vállalkozási ismeretek,

-          marketing, PR,

-          stb.

A Rábcatorok térsége a fesztiválok, helyi termék vásárok kedvelt színtere is. 10 darab, a vásározást megkönnyítő fa pavilon kerül beszerzésre a projektből, mely vonzóvá teszi a vásározást termék-előállítók és fogyasztók számára egyaránt.

Várjuk rendezvényeinkre, ahol testközelből megismerheti a térség ízeit, illatait! Térjen vissza rendszeresen, hogy friss információkkal szolgálhassunk a térségi minőségi helyi termékekről!