Főoldal| A projekt bemutatása| Letölthető dokumentumok| Vendégkönyv
FacebookGoogle +

Vetélkedő

  1. Felhívás, jelentkezés
  2. Versenyszabályzat
  3. Gyakran ismételt kérdések
  4. Eredmények
  5. Galéria

  Felhívás 1. oldal    Felhívás 2. oldal

Felhívás, jelentkezés

A Rábcatorok térségi értékeinek felmutatására és az együttműködés erősítésére a Partnerség vetélkedősorozatot szervez a fiatalok számára.

A vetélkedő során a négy korcsoport versenyzői megmutatják, mi minden fontos számukra a településük és a térség múltjából, jelenéből, illetve hogy hogyan képzelik itt a jövőt. A feladatok lehetőséget adnak a szabad csapatmunkára, a kreatív közös játékra és tanulásra, és nem utolsósorban a terület szokásainak, értékeinek közös megismerésére.

 

A felhívási plakát letölthető innen: <plakát> <szöveg>

 

Jelentkezési határidő: 2015. március 20. 16:00

Jelentkezési lap letölthető INNEN.

 

Aktuális információkért kérjük, figyeljék ezt az oldalt, vagy a térség facebook-oldalát.

  

Versenyszabályzat

A verseny szabályzata feltöltés alatt. Kérdés esetén kérjük, hogy olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdések gyűjteményét, vagy küldjön emailt a rabcatorok@pannonhelyitermek.hu címen, a szervezők pedig 48 órán belül válaszolnak önnek.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Hány csapat indulhat a vetélkedőn?

Mit jelentenek az egyes korcsoportok?

Hány fős csapatok nevezhetnek a vetélkedőre?

A feladatok tekintettel lesznek a csapat létszámára?

A csapatot vezető pedagógus beleszámít a létszámba? És a szabadfogásban induló csapat vezetője?

A településünkön csak alsó tagozat működik, ilyenkor mi történik?

Ki indulhat a Szabadfogású korcsoportban?

Ki képviseli a jelentkező csapatokat?

Meddig lehet jelentkezni?

Hány forduló lesz?

Mennyi idő lesz két forduló között?

Hogyan jutnak el a feladatok a csapatokhoz?

Hogyan jutnak el a megoldások a szervezőkhöz?

Visszakaphatjuk az elkészült pályamunkákat?

Mennyi utazás lesz szükséges a játékhoz?

Milyen típusú feladatokra lehet számítani?

Hogyan zajlik a versengés?

Hány pont gyűjthető egy-egy fordulóban?

Mik lesznek a díjak?

 

Hány csapat indulhat a vetélkedőn?

Minden településről 1-1 csapat indulhat minden korcsoportban – vagyis maximum településenként 4.

 

Mit jelentenek az egyes korcsoportok?

A négy korcsoport a következő:

  1. Óvoda – a település óvodájába járó gyerekek, jellemzően 3-6 év között.
  2. Alsó tagozat – a település iskolájának 1-4. osztályába járó gyerekek, jellemzően 6-10 év között.
  3. Felső tagozat – a település iskolájának 5-8. osztályába járó gyerekek, jellemzően 10-14 év között.
  4. Szabadfogású – a településen lakó 5-22 éves gyerekekből és fiatalokból szabadon összeálló csapat.

 

Hány fős csapatok nevezhetnek a vetélkedőre?

A csapatok létszáma 3-7 fő között lehet. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenféle közös megmozdulásokra ne lehetne akár az egész települést megmozgatni, de 3-7 főnek kell oroszlánrészt vállalnia a feladatokból és helytállnia a döntőben.

 

A feladatok tekintettel lesznek a csapat létszámára?

Nem. A feladatok mindenki számára ugyanolyanok, de a lehetőség adott, hogy egy-egy csapat, kevesebb taggal oldja meg őket. Ez a csapat lehetőségeitől és döntésétől függ, ezért sem könnyítés, sem külön jutalom nem jár.

 

A csapatot vezető pedagógus beleszámít a létszámba? És a szabadfogásban induló csapat vezetője?

A pedagógus nem számít bele a csapatlétszámba. Tekintve, hogy a vetélkedő gyerekeknek és fiataloknak szól, a pedagógus feladata a kapcsolattartás, a koordináció és a csapattagok támogatása, de a feladatok megoldásában maga nem vesz részt, és így nem is „foglalja a helyet” gyerekek elől.

A szabadfogásban induló csapat vezetője, amennyiben a korhatáron belül van, és részt kíván venni a vetélkedőn, ezt megteheti. Ebben az esetben a jelentkezési lapon kapcsolattartóként és csapattagként is kérjük feltüntetni. Az sincs kizárva azonban, hogy a csapat vezetője ugyanolyan koordináló „csapatmenedzser” szerepet töltsön be, mint az iskolás csapatok pedagógusa. Ebben az esetben, ahogyan a fenti esetben is, nem számít bele a létszámkeretbe, de nem is vehet részt közvetlenül a feladatok megoldásában.

 

A településünkön csak alsó tagozat működik, ilyenkor mi történik?

Amennyiben egy település nem rendelkezik egy adott korcsoportot tanító intézménnyel, úgy abban a korcsoportban a település nem indíthat önálló csapatot.

 

Ki indulhat a Szabadfogású korcsoportban?

A Szabadfogású korcsoport minden település számára nyitott, nem szükséges hozzá intézményi háttér. Bárki, aki a településen lakik és március 23-án betöltött 5 és 22 év közötti korú, indulhat itt. Tudni kell azonban, hogy ebben a csoportban lesznek a legösszetettebbek a feladatok, hogy az idősebbek számára is kihívást jelentsenek.

 

Ki képviseli a jelentkező csapatokat?

Az óvodás és iskolás korcsoportoknál a csapatot vezető pedagógus, a szabadfogású kategóriában a választott csapatvezető. Az ő elérhetőségei kell, hogy szerepeljenek a jelentkezési lapon, a szervezők vele tartják a kapcsolatot.

 

Meddig lehet jelentkezni?

A teljesen kitöltött jelentkezési lapoknak 2015. március 20-án pénteken délután 16:00 óráig kell eljutniuk akár elektronikusan, akár papír alapon a szervezőkhöz.

 

Hány forduló lesz?

Összesen négy fordulós a játék.

 

Mennyi idő lesz két forduló között?

A fordulókat a jelentkezési időszak vége után kéthetente hétfő délben küldjük ki, és mindig a rákövetkező hét péntek dél a leadási határidő. Ez alól egyetlen kivétel az első forduló, amikor a tavaszi szünet miatt három hetet kapnak a csapatok a feladatok megoldására

 

Hogyan jutnak el a feladatok a csapatokhoz?

Alapesetben emailen, csatolt pdf vagy word-dokumentumként jutnak el a feladatok a csapatok vezetőihez. Amennyiben ez egy csapatvezetőnek nem megfelelő, jelezheti igényét személyes papíralapú átvétel, vagy postai kiküldés iránt. Ezek is a kiküldés napján déltől lesznek elérhetőek.

 

Hogyan jutnak el a megoldások a szervezőkhöz?

A szöveges feladatok megoldásait és a digitális műalkotásokat (fotók, filmek, stb.) a csapat vezetője elküldheti emailen (rabcatorok@pannonhelyitermek.hu) a szervezőkhöz. Az elkészült fizikai műalkotások feladhatók postán, vagy leadhatók előzetes egyeztetéssel személyesen a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft győri irodájában (9021 Győr, Arany János u 28-32. 401-es iroda). A postai borítékra kérjük, írják rá, hogy „Nagy Tavaszi Rábcatorkolás”, és a forduló számát.

 

Visszakaphatjuk az elkészült pályamunkákat?

Az elkészült fizikai pályamunkák a vetélkedősorozat lezárultáig mindenképp a szervezőknél maradnak. A záró rendezvény után, amennyiben a csapat igényt tart a műre, azok írásbeli jelzéssel fél éven belül visszakérhetőek.

 

Mennyi utazás lesz szükséges a játékhoz?

Az első három forduló otthon, a településen belül és környékén végrehajtható feladatokat tartalmaz. A negyedik forduló során közeli településekre szükséges lehet átmenni, és természetesen a döntőn mindenki együtt játszik és ünnepel majd.

 

Milyen típusú feladatokra lehet számítani?

Sok kreatív, közös feladatra, és néhány olyanra, ami a térség értékeinek ismeretét ellenőrzi.

 

Hogyan zajlik a versengés?

A csapatok minden forduló teljesítéséért pontokat gyűjtenek. Ezek a pontszámok a következő fordulóval együtt megküldésre kerülnek a csapatoknak, és megjelennek a vetélkedő weboldalán. Az első három forduló eredményének ismeretében az élő negyedik, döntő forduló során alakulnak ki a végső pontszámok, és így a sorrend.

 

Hány pont gyűjthető egy-egy fordulóban?

Nos, ez nehezebb kérdés, mint amilyennek tűnik. Minden fordulóban 100-100 pont az maximum, de mindig lesznek olyan vállalható extra feladatok, amelyek révén ez némileg feljebb tornászható. Az az egy biztos, hogy minden fordulóban a végső megszerezhető pontszám ugyanannyi.

 

Mik lesznek a díjak?

Haha, az meglepetés! Egyelőre mindenképp… Annyi azonban elárulható, hogy az első három korcsoportban az iskola/óvoda és a csapattagok is kapnak díjat, és egyik sem lesz piskóta! A Szabadfogású kategória helyezettjei elsősorban magukért küzdenek.

Nem talált itt választ a kérdésére? Tegye fel emailben a rabcatorok@pannonhelyitermek.hu címen, a szervezők pedig 48 órán belül válaszolnak önnek.

 

 

Eredmények

Jelenleg nincsenek elérhető versenyeredmények. Kérjük, látogasson vissza a vetélkedő első fordulójának lezárulása után!

 

 

Galéria

Jelenleg nincsenek elérhető pályaművek. Kérjük, látogasson vissza a vetélkedő első fordulójának lezárulása után!